1995

1995 az újrakezdés éve volt. A párizsi kaland után elmenet a bendzsós kollégánk is, de hazajött Fegya, és meghívta a zenekarba hegedülni Illényi Katicát, dobosnak Herboly Lacit. Szinte teljesen új repertoár kellett. Gőzerővel folytak a próbák. Felüdülés volt az a bécsi koncert, ahol kipróbálhattuk új erőinket. Azzal a tanulsággal szolgált, hogy ilyen húzós két két rész előtt nem szabad egy 40 cm átmérőjű bécsi szeletet megenni.

Minden évben - cserébe a pompás próbalehetőségért - egy grátisz koncertet ad a zenekar a Fészek Klubban. Ezen a tavaszon jelentkezett egy házaspár, hogy szívesen részt vennének a zenekar munkájában. Azóta is ők - Horowitz Péter és neje, Binder Ági - látják el a produceri ill. menedzseri feladatokat. A bécsi kirándulás után - már az ő bábáskodásuk mellett - stúdióba vonult a csapat, hogy felvegye a BKB 2. CD-jét, a The Night in the garden of Eden-t.

És jött Hollandia! Albert Siebeling nevű - azóta jóbarátunk - menedzser már hallott minket, és úgy gondolta, hogy egy rövid promóciós túra erejéig tesz egy próbát velünk. Két fergeteges koncertet adtunk Utrechtben, majd felléptünk Tilburgban a Festival Mundial programjában is.

Ezzel nyikorgás nélkül kinyílt a Benelux kapu.

És ez még csak a kezdet volt.

Hazatérve már kézbe vehető volt az új CD, amit ünnepélyes keretek között a Duna Palotában mutattunk be. Az év második felét - egy rövid német utat leszámítva - végre hazai pályán tölthettünk, hogy minél többen megismerjék az új lemezünk anyagát. Jártuk az országot Soprontól Debrecenig, Szegedtől Pécsen át Zalaegerszegig.